Directe toegang en verwijzing

Directe toegang houdt in dat u bij alle disciplines in Praktijk de Gaarden terecht kunt zonder verwijzing door een huisarts of specialist.
Indien u besluit zonder verwijzing een afspraak te maken kunt u tijdens het eerste bezoek een screening verwachten. Dit is een kortdurende beoordeling of de klacht waarmee u komt wel of niet door de desbetreffende therapeut behandeld kan en/of mag worden. Blijkt de door u gekozen therapie de aangewezen aanpak voor uw klacht, dan volgt direct daarop het volledige onderzoek. Is uw klacht echter geen aanwijzing voor de desbetreffende therapie dan kan de therapeut u doorverwijzen naar een van de andere disciplines. Het kan ook zijn dat de therapeut overleg wil plegen met uw huisarts. Dit gebeurt uiteraard in overleg met u.

Houdt u er rekening mee dat een screening bij de zorgverzekering als behandeling wordt geteld!

Indien u met een verwijzing van de huisarts of specialist komt vervalt de screening en wordt direct begonnen met het normale intakegesprek gericht op uw gezondheidsprobleem, gevolgd door het lichamelijk onderzoek.

Prijslijsten per discipline

Vergoeding door zorgverzekeraar

Fysiotherapie, manuele therapie en bekkenfysiotherapie
Uw zorgverzekeraar vergoedt fysiotherapie vanuit het aanvullende pakket. Een aanvullend pakket naast uw basis verzekering is daarom zinvol. De behandeling van kinderen en van mensen met een chronische aandoening (opgenomen in de lijst met chronische klachten) wordt wel (deels) vergoed uit de basisverzekering. Een huisbezoek wordt indien nodig ook vergoed, hiervoor is echter wel een verwijzing van huisarts of specialist nodig.
 Behandelingen waarvoor u verzekerd bent worden rechtstreeks door uw verzekeraar betaald.
Als u voor fysiotherapie verzekerd bent, wordt de manuele therapie ook vergoed.
Voor verdere informatie over de vergoeding van uw fysiotherapie behandeling kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar. Bedenk goed dat u zelf verantwoordelijk bent voor de betaling van de therapie, of dat nu door de zorgverzekering gedaan wordt of niet.

Behandelingen fysiotherapie die worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering hebben geen invloed op uw wettig eigen risico. Heeft u een chronische indicatie en wordt daardoor de behandeling (deels) vergoed vanuit de basisverzekering dan wordt er wel gebruik gemaakt van uw eigen risico.

Osteopathie
Osteopathie wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Behandelingen osteopathie worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering en hebben geen invloed op uw eigen risico. De vergoeding staat meestal vermeld in de rubriek: alternatieve geneeswijzen. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en vaak ook nog per aanvullende verzekering. Het is daarom aan te raden om goed te bekijken hoe u verzekerd bent, aangezien u zelf verantwoordelijk bent voor de vergoeding voor osteopathie. Neem bij twijfel contact op met uw verzekeraar.
Het is bij de osteopathie gebruikelijk dat u de factuur, die u aan het eind van het consult ontvangt, direct betaalt (bij voorkeur per pin).